Notodden Blueseum - en oppløftende opplevelse!

-Welcome to the Notodden Blueseum!
Morgan Freeman

Utstillingen «Fra bomull til Notodden» forteller om bluesens utvikling – musikalsk, geografisk og som kulturelt fenomen.

Det er selve bluesreisen som beskrives. Gjennom personlige historier får du oppleve hvordan bluesen spredte seg fra bomullsmarkene i Mississippi på begynnelsen av 1900-tallet, og til slutt kom til å bli den musikkformen som har hatt størst betydning for vestlig musikk de siste hundre årene.

Vi følger bluesens reise fra USA til Europa, til Norge, og til Notodden. Etableringen av Notodden Blues Festival i 1988 fikk stor betydning for en norsk bluesbølge utover på 1990-tallet. Fremveksten av bluesklubber og festivaler førte også til at det norske bluesmiljøet organiserte seg på en forbilledlig måte for resten av Europa.

Utstillingens hovedforteller er Morgan Freeman. Foruten å være en av verdens mest kjente skuespillere er han også medeier av Ground Zero Blues Club i Clarksdale, Mississippi – hans hjemby og bluesens vugge. Clarksdale er for øvrig Notoddens vennskapsby i USA.

Notodden Blueseum er et opplevelsessenter. I den interaktive delen får du filmer og musikk – og for de som ønsker å gå dypere har vi utviklet BlueTube; en «nerdekrok» med en samling unike filmer. Du finner også en tett og svett bluesklubb med en kavalkade av konserthøydepunkter fra Notodden Blues Festival.

Selvsagt finnes det en god samling gjenstander utstilt – ting som har blitt donert til Europas Blues Senter av artister og privatpersoner, bl.a. signerte gitarer fra B.B. King, Buddy Guy, Peter Green, John Mayall og ZZ Top.

Juke Joint Studio har flyttet inn i Bok & Blueshuset og ligger nå vegg-i-vegg med blueseet. Dette legendariske studioet har mange spennende historier å fortelle, bl.a. befinner miksebordet fra Stax Studio i Memphis seg her. Når det ikke foregår innspillinger kan publikum komme inn for å oppleve et ekte analogt studio - nærmest et museum i seg selv.

Åpningstider:

TIR, ONS, TOR, FRE 12-20

LØR, SØN 15-20

MAN lukket