Europas bluesbibliotek

Europas viktigste dokumentasjonssenter for blues

Stiftelsen bidrar til drift av Europas Bluesbibliotek i Notodden Bok & Blueshus, som en del av folkebibliotekenes samlinger. Bluesbiblioteket sørger for dokumentering og referansespørsmål fra inn- og utland når det gjelder blues. Det finnes ikke noe annet dokumentasjonssenter for blues i Norge eller i Nord-Europa. Det finnes heller ikke et kulturhus med definert bok- og bluesinnhold. I tråd med vår målsetting skal Europas Blues Senter være det fremste dokumentasjonssenteret innen blues i Europa.

Det er store mengder viktig faginnhold i utstillingen i Notodden Bok & Blueshus. Det er litteratur, filmer, lydfiler, gjenstander, instrumenter, musikkutstyr, klær og effekter i alle slag.

Notodden Blues Festival overlater innspilt musikk, bilder, magasiner, litteratur, suvenirer og alle andre gjenstander som ankommer festivalen gjennom året til Europas Blues Senter. Dette materialet kan spores tilbake til internasjonale artister, personer og organisasjoner fra bluesens univers

Gjennom årenes løp har dette vokst til en svært stor samling som registreres og arkiveres av Europas Bluesbibliotek. Mange enkeltpersoner og institusjoner bidrar med donasjoner til Europas Blues Senter i form av platesamlinger, bilder, fotografier, instrumenter og mye mer.

 

 

 

 

 

 

 

  • Samlingene

    I årenes løp har vi mottatt donasjoner fra fjern og nær. I dag har EBS en betydelig samling bluesgjenstander i form av instrumenter, klær, musikk, bilder, plakater fra bluesens verden. En del av dette vil til en hver tid være å se i Notodden Blueseum.

© Copyright 2019 Europas Bluessenter.
Publiseres med eRedaktør fra itum logo