Seniorvisning tirsdag 20. desember

Vi inviterer alle "godt voksne" til en interessant omvisning i Blueseum og Juke Joint Studio denne siste tirsdagen før jul. Det blir to omvisninger - en kl. 11:00 og en kl. 12:00. Varighet 45-60 min. Spesialpris for seniorer. Hjertelig velkommen!

Vi starter inne i Juke Joint Studio, som er en skatt av et analogt lydstudio. Her får du høre historien om hvordan dette studioet kom til Notodden, det unike utstyret - hvor vi også sneier innom Hammond-orgelets fascinerende historie og med en liten musikalsk demonstrasjon.

Deretter går vi inn i Blueseum, hvor utstillingens hovedforteller Morgan Freeman tar i mot oss og sender oss videre inn i Europas eneste bluesmuseum. Her blir du med på bluesens reise - helt fra opprinnelsen på bomullsmarkene i Mississippi for over hundre år siden, og videre til Europa, Norge og Notodden. Her får du selvsagt også historien om etabelringen av Notodden Blues Festival, Europas mest betydelige bluesfestival, som i 2017 arrangeres for 30. gang. En meget interessant utstilling for alle som er interessert i historie og kultur. Du trenger ikke være spesielt glad i blues - men du vil garantert føle en lokal stolthet etter å ha besøkt Notodden Blueseum!   

Omvisningen foretas av Espen Fjelle, daglig leder i Europas Blues Senter.

Billetter i ekspedisjonen (spesialpris 90 kr).

Hjertelig velkommen!