Torsdag 3. des.: Vidar Busk spesial

Bokbad og intimkonsert i Juke Joint Studio

Internasjonal blues-stjerne og gitarguru

Internasjonal blues-stjerne og gitarguru

Lyst til å vite mer om Vidar Busk?

Les mer
Torsdag 3. desember, Juke Joint Studio (Bok & Blueshuset):  
VIDAR BUSK - bokbad & konsert
Kl. 19:00-21:00. 
 
Medvirkende bokbadet:
Eric Malling, programleder - tidl. manager for Vidar Busk og eier av plateselskapet Blue Mood Records, som ga ut Busks første plater.
Erik Holien - forfatteren av boka "Balladen om Vidar Busk" (Aschehoug, 2015)
Vidar Busk - bluesartist og gitarguru
 
Europas Blues Senter stod for boklanseringen under vårt Talkin' Blues-program på biblioteket under årets festival. I samarbeid med Notodden Bluesklubb henter vi nå Vidar tilbake og gjør en annerledes reprise av bokbadet, rett og slett fordi det var mange som ikke fikk med seg det første.
 
I lagoppstillingen denne gangen, foruten forfatteren Erik Holien og Vidar selv, finner vi også Eric Malling. Han ga ut Vidars første plater, var hans manager i den viktige perioden på slutten av 1990-tallet, og var i stor grad medvirkende til Vidar Busks store gjennombrudd som artist. Malling og Busk bodde sammen på denne tiden og fulgte hverandre i tykt og tynt. Malling er en glimrende historieforteller, og vi kan se fram til nye, frodige episoder i balladen om Vidar Busk. 
 
Erik Holien er utdannet idéhistoriker ved Universitetet i Oslo. Siden debuten i 1999 har han utgitt fire sakprosabøker, samt bidratt i antologier og skrevet essays og artikler. Holien har skrevet om rus og rehabilitering, forbrytelse og straff, tortur og dødsstraff, sex og prostitusjon og nå også rock'n'roll med "Balladen om Vidar Busk" (2015).
 
Livet til gitartalentet Vidar Busk overgår det meste av fiksjon. Gjennom sin tretti år lange karriere har Vidar Busk løftet rock og blues til høyder få i Norge kan matche. Boka skildrer en helt spesiell livsreise til et ungt gitartalent fra Langesund som emigrerer til USA som 16-åring for å bli profesjonell gitarist. Fire år senere flytter han hjem og blir tidenes mest etterspurte gitarist og fanebærer for Norges bluesmiljø, fra hippe Grünerløkka til folkelige Notodden.
 
"Balladen om Vidar Busk" er en underholdende og faglig fundert bok om de ulike bluessjangerne og om betydningsfulle gitarister - særlig innenfor den amerikanske musikerkulturen og historien. "Balladen om Vidar Busk" handler også om mennesket Vidar Busk, og om omkostningene av et kompromissløst rock'n'roll-liv. Boka er kanskje det nærmeste vi kommer internasjonale biografier om rockelegender som Johnny Cash, Keith Richards og Jimi Hendrix. Du trenger med andre ord ikke være gitarnerd eller bluesentusiast for å la deg forføre.
 
Etter bokbadet blir det musisering i studio med denne besetningen:
Vidar Busk - vokal/gitar
Bendik Bergestig - gitar
Sander Eriksen Nordahl - bass
Knærten Simonsen - perk.
 
Kun 40 billetter - eksklusivt, unikt, intimt. 
Arrangementet er i samarbeid med Notodden Bluesklubb.
 
 
© Copyright 2018 Europas Bluessenter.
Publiseres med eRedaktør fra itum logo