Talkin' Blues-programmet er klart

Europas Blues Senter byr også i år på en spennende Talkin' Blues-meny, der publikum får unike tett-på-samtaler ledet av amerikanske Art Tipaldi.

Ønsker du å komme tett på noen av festivalartistene anbefaler vi våre Talkin' Blues-arrangementer i biblioteket i Bok & Blueshuset. Hvert år siden 90-tallet har vi satt opp dette tilbudet for et interessert og takknemlig publikum. Du kommer ikke tettere på favorittartisten din enn på Talkin' Blues!

Samtalene ledes også i år av Art Tipaldi, redaktør i Blues Music Magazine i USA. Art har en lett og ledig stil som får praten til å gå. Hvilke historier som vil bli fortalt kan ingen vite på forhånd, men du vil garantert få et nært og personlig inntrykk av intervjuobjektene. Kanskje blir det litt musisering også - hvem vet? 

Program Talkin' Blues - Bok & Blueshuset:

Fredag 5. august kl. 13:00   Wee Willie Walker, Kid Andersen, Rick Estrin   Info/billetter

Fredag 5. august kl. 16:00   Mike Vernon   Info/billetter

Lørdag 6. august kl. 13:00   Walter Trout   Info/billetter

Lørdag 6. august kl. 15:00   Lowell «Banana» Levinger   Info/billetter

 

Wee Willie Walker, Kid Andersen, Rick Estrin

Fredag 5. august kl. 13:00
Wee Willie Walker kom som en komet inn i blues- og soulverden i 2015 med sin plate som var produsert av norske Kid Andersen og innspilt i hans Greaseland Studio i San Jose, California. Rick Estrin deltok også på innspillingen som låtskriver, medprodusent og munnspiller. Plata ble nominert til en Blues Award og har blitt en klar favoritt hos mange elskere av vintage soul over hele verden. Hør gutta fortelle om innspillingen, livet på veien og i studio og få innblikk i Walkers karriere som strekker seg helt tilbake til 60-tallet. 

 

Mike Vernon

Fredag 5. august kl. 16:00
Britiske Mike Vernon er Europas fremste plateprodusent innen blues og rock, og ansvarlig for platesuksesser for artister som Fleetwood Mac, David Bowie, John Mayall, Freddie King, Eric Clapton, Focus, Chicken Shack, Savoy Brown, Ten Years After, Climax Blues Band, Dr. Feelgood pluss mange flere. Med en fartstid som strekker seg over femti år har Vernon mange gullkantede historier som han vil dele med oss. Han vil også snakke om sitt eget forhold til blues og avsløre hvem som egentlig er hans idoler. 

Info/billetter

 

Walter Trout

Lørdag 6. august kl. 13:00
Gitaresset Walter Trout har vært verden rundt og demonstrert sine unike gitarkunster siden tidlig på 1980-tallet, da han ble med i Canned Heat og senere John Mayall’s Bluesbreakers, for så å gå solo i 1989. Men allerede rundt 1970 gjorde Walter Trout seg bemerket i California som sidemann for Percy Mayfield, John Lee Hooker og Joe Tex. I 2014 ble han alvorlig syk og var døden nær, hadde det ikke vært for en omfattende innsamlingsaksjon som skaffet ham en ny lever. Den siste plata hans heter «Battle Scars» og omhandler denne tiden da han så døden i hvitøyet. 

Info/billetter

 

Lowell «Banana» Levinger

Lørdag 6. august kl. 15:00
«Banana» er kjent fra det amerikanske rockebandet The Youngbloods. «The best band that never made it», sier Little Steven om The Youngbloods, som ble stilskapere og trendsettere midt på 60-tallet innen folk rock og psykedelisk musikk i det inspirerende musikkmiljøet i Greenwich Village, der man på klubber som Gerde’s Folk City, The Bitter End, Cafe Au Go Go og The Bottom Line kunne høre Bob Dylan, Mamas & Papas, Jimi Hendrix, Lovin’ Spoonful, Simon & Garfunkel, James Taylor etc. «Banana» var en sentral skikkelse i dette energiske miljøet. 

Info/billetter

 

Arr.: Europas Blues Senter i samarbeid med Notodden Blues Festival og Notodden Bibliotek

© Copyright 2018 Europas Bluessenter.
Publiseres med eRedaktør fra itum logo