10.11.17: Slik oppstod norsk Black Metal. Bokbad med Harald Fossberg

Hvordan kunne en såpass smal sjanger bli stueren og en norsk eksportsuksess?

Kom og hør journalist, forfatter og musiker Harald Fossberg fortelle om fremveksten av Black Metal, hvor Notodden spilte en fremtredende rolle. Foredraget tar for seg røttene til og fremveksten av miljøet fra da man utvekslet hjemmesnekrede blader og kassetter frem til listetopper og Spellemannpriser.
 
Norsk black metal gikk fra å være et lite og spredt miljø til å bli et verdensomspennende fenomen, hvor band som Emperor fra Notodden topper plakaten på store festivaler i inn- og utland. 
 
Journalist Harald Fossberg har bakgrunn fra band som Turboneger og ett av Norges første punkband, Hærverk. Han har skrevet boken Nyanser av svart om norsk Black Metal.
 
-Istedenfor å skrive om hvem som stakk ned hvem og hvem som tente på hva: Hvorfor ikke fortelle historien ingen spør etter? Om de dedikerte musikerne som sendte kassetter til hverandre på jakt etter musikalske kick. Om hvordan en tjueminutters kassett med gitar og bass innspilt på en folkehøgskole i Trøndelag definerte lyden av black metal langt ut over Norges grenser. Disse historiene er blitt borte i sensasjonsmakeriet rundt norsk black metal, mener Fossberg.
 
Arrangementet foregår i Juke Joint Studio fredag 10.11. kl. 19-20. Dørene åpner kl. 18. 
 
 

Arrangør: Notodden Bibliotek i samarbeid med Europas Blues Senter

© Copyright 2019 Europas Bluessenter.
Publiseres med eRedaktør fra itum logo