Ny quiz med Finn Bjelke 19.10.

Stor oppslutning med hele 16 lag og mer enn 100 deltagere. Onsdag 19. oktober er Finn Bjelke tilbake for å ta oss gjennom andre runde i quizturneringen.

Runde 2 av høstens musikkquiz med Finn Bjelke
 
Den 21. september gikk startskuddet for høstens store quizturnering for musikkinteresserte, som samlet lag fra så vel Notodden som Seljord og Bø. Gjennom et to timers muntert show ledet NRKs kjente programleder Finn Bjelke deltagerne igjennom til dels vanskelige spørsmål om populærmusikk fra 1960 og frem til i dag.
 
- Jeg er imponert over allround-kunnskapen på Notodden og områdene rundt. Man kan mere enn sin blues. Heldigvis var det sosiale vel så viktig som å plukke poeng og der virker som om folk hadde det moro (eller bare er svært høflige), sier Finn Bjelke etter første runde på Bok & Blueshuset, som samlet 16 lag og over 100 deltagere. Det føres nøye statistikk og vinnerlaget etter tre runder kan skryte av å kunne mest om populærmusikk i Notodden. Resultatlisten etter første runde viser at laget som kaller seg New Jack Swingers ligger i ledelsen med 27 poeng av 30 mulige. Tre lag deler andreplassen, nemlig Kjentfolk, Kartquizerne og Bellman. Disse oppnådde 25 poeng hver. 
 
De lagene som ikke ligger helt i toppen har også muligheten til å vinne en premie. Den gis nemlig til laget med størst potensiale, som quizmaster Bjelke så diplomatisk formulerer det, og består av den nyeste quizboka han har gitt ut.
 
Onsdag 19. oktober er det ny runde. Noen av lagene planlegger nå å supplere med yngre krefter som kan løse oppgavene fra 2000-tallet, som viste seg å være der de fleste sleit mest
- Jeg gleder meg til å komme tilbake og har akkurat laget to nye quizer. Det er bare å henge seg på hvis man ikke var her forrige gang - eller toppe laget, forteller Bjelke, og legger til: 
- Dette er ikke skummelt og mulighetene for å gjenoppdage ungdommen, eller ryke et blodkar når man kjenner igjen en radiohit fra 90-tallet men ikke husker artisten kan bidra til sinnets munterhet.
 
Medarrangør Espen Fjelle i Europas Blues Senter sier at dette er et uhøytidelig kunnskapslek der musikken står i sentrum, og at responsen og tilbakemeldingene har vært veldig gode. De gode resultatene bekrefter at det er høyt kunnskapsnivå i Notodden. Han forventer nå en storm med innringere fra Notodden til popquiz-programmet på lørdager. 
 
- Så fremt jeg befinner meg i nærheten av et radioapparat er Popquiz en fast del av lørdagen. Slik har det vært de siste femten årene. Det er et fascinerende program som alltid trigger musikkinstinktene mine. Og etter å ha overvært Finn Bjelke live på Josefine i Oslo sist vinter ønsket jeg å få dette til Notodden, sier Fjelle.
 
Tredje og siste runde foregår onsdag 23.11.
 
Entre kr 100, betales ved inngangen. Åpent for publikum.
 
© Copyright 2018 Europas Bluessenter.
Publiseres med eRedaktør fra itum logo