Onsdag 11. mars: Talk & Play med Bill Booth og Bill Troiani

Bill Booth og Bill Troiani kommer begge fra USA, men gjorde nordmenn av seg på 1980-tallet. De byr på gode historier og god musikk i en tett på-konsert i Juke Joint Studio, hvor de kommer til å snakke om musikklivet i New York, deres fartstid med celebre amerikanske blues- og countryartister og hvordan de opplever det norske bluesmiljøet.

En kveld av ekte roots og blues fra to amerikanske veteraner.
Bill Booth og Bill “Billy T.” Troiani har begge lang musikalsk erfaring i både country-roots og blues musikk i USA så vel som Norge.
 
Billy Troiani - bassist, vokalist, låtskriver og vinner av den norske Spellemannpris 2010 i kategorien blues for sin siste CDplate med Billy T. Band. 
Troiani er opprinnelig fra New York City, hvor han har spilt i mange år med Tom Russel Band samt med noen av de største navnene innen amerikansk blues og country musikk inkludert Lightning Hopkins, Eddie Kirkland og Nancy Griffith. I Norge har Troiani spilt bass med norske store navn innen blues inkludert Vidar Busk og Amund Maarud samt mange besøkende amerikanske artister på turné i Norge.
 
Amerikaneren Bill Booth - vokalist, felespiller, gitarist og låtskriver, er kjent for sin blanding av roots, rock, folk og country musikk. Hans siste og femte CDutgivelse "New Land", hvor han returnerte hjem til USA i norske utvandrerers fotspor, mottok  terningkast fem i hele elleve norske aviser.
På 80-tallet delte han scene med mange av USAs kjente roots og blues musikere på New York’s famed Lone Star Cafe inkludert Levon Helm og Rick Danko fra the Band, Bobby Bare, James Cotton, Willie Nelson og Hank William Jr.  Her hjemme, for utenom egne utgivelser og konserter, har Booth bidratt på et stort antall innspillinger og scener med flere av Norges mest kjente rock og roots artister inkludert CC Cowboys, Steinar Albrigtsen og Åge Aleksandersen. 
 
Bill Booth har for anledningen med seg gitar og fele og Billy Troiani stiller med sin kontrabass på delt scene for en uforglemmelig kveld med akustisk  blues, roots-rock, folk og country - og en god posjon fandenivoldsk New York humor.
 
Onsdag 11. mars 2015 kl. 18:30 i Juke Joint Studio (Bok & Blueshuset)
 
Billetten koster 100 kr og kjøpes i ekspedisjonen (gir også adgang til Blueseum)
 
Arr.: Europas Blues Senter & Notodden Bluesklubb
© Copyright 2018 Europas Bluessenter.
Publiseres med eRedaktør fra itum logo